تاریخ انتشار : جمعه 5 ژوئن 2026 - 15:47
کد خبر : 9511

آغاز موج جدید اصلاح نرخ نان؛ گیلان در رأس استان های مشمول اصلاح قیمت!

آغاز موج جدید اصلاح نرخ نان؛ گیلان در رأس استان های مشمول اصلاح قیمت!

رشت گیلان: براساس مجوزهای صادر شده، روند اصلاح قیمت نان در تعدادی از استان‌های کشور آغاز شده و استان‌ گیلان به همراه 9 استان دیگر از جمله استان‌هایی هستند که این طرح در آن‌ها اجرایی شده است.

به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی «رشت گیلان»؛ معاون اقتصادی استاندار اصفهان گفت: اصلاح قیمت نان در 10 استان آغاز شده و مطالبات نانوایان در حال پیگیری است.

کوروش خسروی در نشست مشترک قرارگاه جنگ اقتصادی و کارگروه اقتصادی استان اصفهان با اشاره به مشکلات اقتصادی واحدهای نانوایی اظهار کرد: در ماه‌های گذشته ناترازی میان هزینه‌های تولید و درآمد نانوایان به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های این صنف تبدیل شده است و به همین دلیل موضوع اصلاح قیمت نان در دستور کار دولت قرار گرفت.

وی افزود: سال گذشته نیز پس از پیگیری‌های گسترده از سوی دستگاه‌های مسئول، اصلاح نرخ نان در سطح کشور انجام شد؛ موضوعی که به دلیل حساسیت‌های اجتماعی و اقتصادی، نیازمند بررسی‌های متعدد و هماهنگی‌های فراوان بود.

خسروی ادامه داد: براساس مجوزهای صادر شده، روند اصلاح قیمت نان در تعدادی از استان‌های کشور آغاز شده و استان‌های همدان، ایلام، کرمانشاه، گلستان، مازندران، قزوین و لرستان از جمله استان‌هایی هستند که این طرح در آن‌ها اجرایی شده است. همچنین با اضافه شدن استان‌های گیلان و زنجان از ابتدای هفته آینده، تعداد استان‌های مشمول این طرح به 10 استان خواهد رسید.

افزایش هزینه‌های تولید، مطالبه نانوایان را تقویت کرده است

معاون اقتصادی استاندار اصفهان با بیان اینکه اجرای این طرح در برخی استان‌ها موجب افزایش مطالبه‌گری در سایر مناطق شده است، گفت: بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد درخواست نانوایان برای بازنگری در قیمت‌ها منطقی و مبتنی بر واقعیت‌های اقتصادی است. در ماه‌های اخیر هزینه‌های مختلف از جمله دستمزدها، اجاره‌بها و سایر هزینه‌های جاری افزایش قابل توجهی داشته و این موضوع فشار زیادی را بر واحدهای صنفی وارد کرده است.

وی افزود: در برخی موارد نرخ اجاره واحدهای صنفی بین 30 تا 50 درصد رشد داشته و هزینه‌های نگهداری، تعمیرات و سایر مخارج جانبی نیز افزایش یافته است. این در حالی است که سهم این هزینه‌ها در قیمت فعلی نان متناسب با واقعیت‌های موجود نیست و ادامه این روند می‌تواند فعالیت اقتصادی نانوایی‌ها را با دشواری مواجه کند.

رایزنی برای اصلاح نرخ نان در سایر استان‌ها

خسروی با اشاره به آغاز مذاکرات برای تعیین تکلیف قیمت نان در دیگر استان‌های کشور اظهار کرد: آنالیزهای انجام‌شده و گزارش‌های کارشناسی، ضرورت بازنگری در نرخ‌ها را تأیید می‌کند و به همین دلیل رایزنی‌ها با استانداری‌ها و دستگاه‌های ذی‌ربط در حال انجام است.

وی خاطرنشان کرد: در صورت همراهی استانداران و صدور مجوزهای لازم، از روزهای آینده مذاکرات وارد مرحله جدی‌تری خواهد شد تا زمینه اصلاح قیمت نان در سایر استان‌ها نیز فراهم شود.

معاون اقتصادی استاندار اصفهان در پایان تأکید کرد: هرگونه تغییر در نرخ نان بر مبنای محاسبات کارشناسی و چارچوب‌های قانونی انجام خواهد شد و تصمیم‌گیری‌ها با در نظر گرفتن منافع تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان صورت می‌گیرد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.